Waarom stakingen en demonstraties niet effectief zijn, maar wel nodig, mits...,

Gepubliceerd op 13 november 2021 om 16:33

Stakingen, protestdemonstraties, rechtszaken... allemaal begrijpelijk.  Het is goed dat er inmiddels een flink aantal rechtszaken is gevoerd, omdat die wijzen naar de onrechtmatigheden. Je recht ga je er echter niet mee halen, omdat rechters niet de oplossing zijn, maar onderdeel van het probleem. Stakingen en demonstraties zijn uitingen van de steeds groter wordende woede en het groeiende verzet onder de bevolking. Het is echter niet zo dat de regering er zich ook maar iets van aantrekt. En toch: ieder verzet is zinvol, maar niet per se effectief.

 

Allereerst, waarom bereiken we er zo weinig mee?

Omdat we met stakingen en demonstraties een oorlogssituatie aan het creëren zijn. Een openlijke oorlog tussen regering en bevolking.

  • In een oorlog zijn er geen winnaars, alleen verliezers. De verliezende partijen zijn de regering enerzijds en het volk anderzijds. Voor de regering is een oorlog (of noodsituatie) reden om keihard in te grijpen, nog meer maatregelen af te kondigen om het volk op de knieën te dwingen, nog meer geweld te gebruiken, het leger en de politie in te zetten tegen de eigen bevolking. Gevolg: het volk wordt kwader en kwader, en zo escaleert de boel naar een uitbarsting: weg met deze regering!
  • Deze oorlog is gepland en voorzien door de elite die achter de wereldmachtsgreep zit. Het is de bedoeling dat het volk zijn eigen regering uit de weg ruimt. Als deze marionetten eenmaal zijn opgeruimd, maakt dit de weg vrij voor de elite om de macht in elk land over te nemen.
  • Deze oorlog levert twee verliezende partijen op, en een lachende derde.

Hiermee spelen we de elite precies in de kaart.

De meest ideale uitweg

Ideaal gesproken is de beste uitweg dat iedereen de maatregelen negeert. Draag geen mondkapje, haal geen vaccinatie, laat je niet testen, houd geen afstand, controleer geen QR-codes, leef alsof er niets aan de hand is. Wij houden met z'n allen dit leugenachtige narratief in stand, en als we daarmee stoppen, geven we geen voeding aan dit narratief. Deze 'crisis', deze 'pandemie', de 'besmettingen' worden gecreëerd en houden stand wanneer iedereen de leugens gelooft en aan de maatregelen gehoorzaamt Er zijn geen toenemende besmettingen. Als er al iets is, is het vaccinatieschade, opgepompte cijfers en artsen die staan te liegen.

Als je net doet alsof, kun je ook stoppen met te doen alsof. Wij bepalen zelf onze werkelijkheid. Laten we kiezen voor een geweldloze, stille revolutie. Zo brengen we de leugenaars tot zwijgen en geven wij hen geen aanleiding om geweld tegen ons te gebruiken. We doen gewoon niet met hun plannen mee. Bedenk dat burgerlijke ongehoorzaamheid niet alleen een recht is, maar in deze tijden vooral een plicht.

Waarom we toch demonstraties en openlijk verzet nodig hebben, mits... 

Helaas, het merendeel gaat gewoon braaf mee in de maatregelen en volgt het leugenachtige narratief. Dat het niet gebaseerd is op feiten en bol staat van de onlogica en absurditeit, maakt blijkbaar niets uit. Daarom blijft het belangrijk dat er een andere stem gehoord wordt: de stem van het verzet. Omdat de meeste mensen blindelings gehoorzamen zonder zelf na te denken, zijn  demonstraties en protestacties nodig. Mits deze geweldloos gevoerd worden (en dat is nog maar de vraag).

Een oorlogssituatie, geweld, chaos, verwarring en ontreddering moeten we zien te voorkomen. Dit past namelijk precies in het plan van de elite: het creëren van chaos en ontreddering.

 


Reactie plaatsen

Reacties

jan v gils
2 jaar geleden

Thanks voor dit appel.